ZOSTAŃ CHEFEM KUKBUKA - KONIEC 2. EDYCJI

 

Znamy zwycięzcę kolejnego etapu wielkiego konkursu KUKBUK-a.                                         

                                                                                                                                                                           

Za nami marzec – miesiąc powoli budzącej się do życia wiosny, Świąt Wielkanocnych i związanych z nimi potraw z jajek. Na co dzień chętnie jemy je na śniadania, w jajecznicy, szakszuce czy na miękko. Ubieramy w koszulki i kładziemy w sałatce, smażymy z nich placuszki lub rozkręcamy z cukrem i pieczemy ciasta. Marcowym motywem przewodnim w konkursie „Zostań chefem KUKBUK-a” nie mogło być więc nic innego, niż właśnie jajka. Znów stanęliście na wysokości zadania, a zgłoszone przepisy nie tylko inspirowały podczas planowania wielkanocnego stołu, lecz także dodały smaczku naszym codziennym posiłkom. Najwięcej głosów zdobyła szakszuka z papryką. Jej autorka, Anna Łukasiewicz, przechodzi do finału, który odbędzie się w grudniu. Gratulujemy!

 

Jeśli tym razem nie udało wam się wygrać, nie martwcie się. Wraz z początkiem kwietnia wystartowała nowa edycja – tym razem motyw przewodni to makaron. Do dzieła!

 

Zdjęcie: Anna Łukasiewicz

 

Przepis i zdjęcie: Magdalena Zaryczyńska/glinianytalerzyk.blog.pl
Credits: Lorem ipsum dolor sit amet.
Instagram