KUKBUK CHINATOWN JUŻ JEST!

KUKBUK Chinatown już w sprzedaży! Przedstawiamy wam 25. numer magazynu.                

                                                                                                                                                                            

Uff, wreszcie zamknęliśmy drzwi za trudnym rokiem 2016. Z ulgą. Po brexicie, wyborach w Ameryce i dramacie Aleppo z pewnością czekają nas jakieś dobre wiadomości... Rozpoczyna się rok Ognistego Koguta, który ma przynieść przynajmniej poprawę warunków materialnych większości znaków chińskiego zodiaku, jak przekonują patrzący w gwiazdy. My, zaintrygowani, zerkamy z nadzieją w stronę Wielkiego Muru, tym bardziej, że Donald Trump chce, byśmy patrzyli gdzie indziej. Sprawdzamy przy tym, jak smakują poszczególne regiony Chin, jakie trendy kulinarne aktualnie panują w Państwie Środka i czego nie należy robić z pałeczkami. By jednak nie wszystko w naszym numerze było "Made in China", wypuszczamy nasze ciekawskie, smakujące macki w kierunku mlecznych prosiąt pieczonych na Bali, ostryg zbieranych w Morzu Północnym i koreańskich obsesji kulinarnych. A co! W końcu poszukiwanie smaku to uniwersalna potrzeba ludzkości. A gdyby ktoś z was miał chrapkę na innego rodzaju kulinarne eskapady, zapraszamy do internetowej grywalizacji pod nazwą Kulinarny Szpieg. Szczegóły już wkrótce!

 

Agata Michalak, Redaktorka Naczelna

 

Przepis i zdjęcie: Magdalena Zaryczyńska/glinianytalerzyk.blog.pl
Credits: Lorem ipsum dolor sit amet.
Instagram